2008. május 24., szombat

Dobogókőn értettem meg, hogy a tibetiek a tudás, a magyarok a szív?

Dobogókőre mentünk kirándulni a napokban, ahonnan nem minden napi élményekkel tértünk haza.Szívcsakra a hely, amelyet sokan keresnek Dobogókőn?

A Pilisben található Dobogókő, mint oly sok más megnevezés, nevében archaikus információt rejt, melynek kimondásban rögzült, elhomályosult változata máig él a Kárpát-medence népeinél: Közép-Európát az itt élő népek kontinensünk szíveként emlegetik. Ma már kutatások bizonyítják, hogy a Föld szívcsakrája Dobogókőn van. Ezen információ fontossága a nagy publicitású világhírű energiaközpontokéval mint, Stonehenge, a görögországi delphoi jósda és az egyiptomi Kheopsz-piramiséval vetekszik. A Dobogókőre látogató zarándokok között meg kell említeni a kambodzsai és a laoszi lámát, és a rendszeresnek számító buddhista szerzeteseket is. Mi is ott jártunk a napokban és, amit ott éreztünk azt elmondani nem lehet érezni kell. Túrázás közben az érintetlen természetvédelmi terület, a belső nyugalom, a harmónia és a feltöltöttség érzését erősítette bennünk ez a hely.
Tényleg igaz, hogy a föld szíve Dobogókőn van?

A Föld szívcsakrája pontosan a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található. Úgy tartják, aki felkeresi ezt a pontot, annak szervezete feltöltődik energiával, egészsége pedig megerősödik. Ha beteg, állítólag csodálatos gyógyulásban lehet része. Nem messze építettek egy Shaolin falut, amely a Két bükkfa-nyereghez közel a Bund-forrás mellett van.

Dobogókőről a Dalai Láma is beszélt:

Néhány éve, amikor a Dalai Láma hazánkba látogatott, a következőket nyilatkozta: "A tibeti szemlélet és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az emberi testben, de például a Földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szív-csakrája Magyarország területén, pontosabban a Pilisben van."Dobogókő és a gyökerek

Már elődeink is tisztában voltak a hely jelentőségével. Nem véletlenül ragaszkodott Attila hun vezér a magyarok Kárpát-medencében való letelepedéséhez. Mint ahogyan azt kutatások eredményei is igazolják Attila legféltettebb területe volt ez. Mindenkinek csak ajánlani tudom kiváló program és felejthetetlen élmény!

Megközelíthető:

Dobogókő elérhető Budapest felől a 11-es (szentendrei) úton, Pomáz–Pilisszentkereszt útvonalon.

Kapcsolódó témák:
Emberek ezrei ismerik meg a rejtélyt, amit Shambhala titka tartogat
The Secret – A Titok
Megdöbbentő tények a tudatalatti befolyásolásáról


Gólya Gergely
http://www.munkanapnelkulszabadon.com