2008. március 7., péntek

Felválthatja a drága betonkomplexumok szürke irodáit az otthoni munka lehetősége?

Az otthoni munka lehetősége már végigsöpört a 80-as 90-es években a piacon, de infrastruktúráját tekintve mára ért el abba a fázisba, hogy nem csak a cégbirodalmak képesek az előnyeit kihasználni.

Az otthoni munka tényleg a 21. század trendje?

Az otthoni munka a 21. század egyik meghatározó trendje, amely egy teljesebb, szabadabb és lényegesen hatékonyabb munka végzést tesz lehetővé a munka vállalónak. Sokan gondolhatják az otthoni munka kifejezés hallatán, hogy nem új fogalomról van jelen esetben szó. A 20. században voltak cégbirodalmak, amelyek a munkavégzés egyes részeit (pl. gyárak esetében a gyártás egyes fázisait) kiadták a dolgozóknak otthoni munkavégzésre, így a munkaadónak előnye származott abból, hogy a munkavállalót teljesítmény arányosan kellett kifizetnie. Előfordult, Magyarországon, hogy magánszemélyek hirdetéseket adtak fel és otthoni munkát ígértek néhány ezer forintos közvetítési díj ellenében, amelynek kifizetése után a munkakereső sajnos nem jutott munkához.



Kinek jelent áttörést az otthoni munka lehetőségének megjelenése?

Nagy cégek nyugaton már a 90-es években felismerték az otthoni munka előnyeit, amely hatalmas lehetőségeket tartogat mind a munkavállaló és a munkaadó számára. Ez azért fontos, mert otthonról végezhető munkát már nem csak a gyárak tudnak delegálni, ma már az internet, ezen belül a skype, a webkonferencia és a vállalatok fejlett számítógépes rendszerei támogatni képesek az irodai infrastruktúra otthonról történő használatát számos más területen működő kis és nagy cég számára.



Olyan munkavállalók mint gyermekükkel otthon lévő kismamák, mozgásukban korlátozott emberek, vagy akár csak azok, akik egy kisebb betegség miatt otthonukhoz kötöttek, nagyban ki tudják használni az otthoni munka előnyeit.

Miért választja egyre több cég az otthoni munka alternatíváját?

Pozitívumnak mondható a munkaadó szempontjából az a tapasztalat, hogy az otthoni munka bevezetése után mérhetően javul az elvégzett munka minősége és mennyisége is.
Egy cég működésének fontos szempontjai közé tartozik a költségek optimalizálása és a hatékony működés.



Fontos megemlíteni az otthoni munka kapcsán az adókedvezményeket és az uniós támogatásokat, amelyek pedig a munkaadónak kedvezhetnek. A drága irodaházak bérlése, a magas telefonszámlák, a dolgozók utaztatása és az ezekkel járó biztosítási költségek egyre inkább felesleges kiadásnak bizonyulnak, amióta az otthoni munka előnyeit stratégiájukban használó cégek megjelentek a piacon.

Kapcsolódó témák:

Hihetetlennek tűnik, hogy az emberiség 95%-a nem azzal tölti munkanapjait, amivel igazán szeretné?
Megdöbbentő technikák Brian Tracy könyvében

Gólya Gergely
www.munkanapnelkulszabadon.com