2008. március 19., szerda

Budapest Motorkiállítás nem csak a motorozás szerelmeseinek

Már hetek óta egy kiállítás hírétől zeng a média. Magyarország jelenlegi legnagyobb motorkiállítását rendezték meg 2008 március 12-16 között a BNV területén.
A Munkanap nélkül szabadon csapata a helyszínen járt!




Hetedik alkalommal rendezték meg idén a Budapest Motorkiállítást:

Minden évben kimegyünk a motorkiállításra. Az idő kegyes volt a március 15-ei látogatókhoz 15 fok, verőfényes napsütésben csak úgy dübörögtek a motorok. Miután sikerült a parkolóban álló motorsorokon átverekednünk magunkat beérkezve rövid idő alatt konstatáltam, hogy hatalmas az érdeklődés az új motorok iránt. Az idei kiállítás meglátásom szerint überelte az előző évekét. A motorok és a kiegészítők az A pavilonban voltak.



Kik voltak ott a Budapest Motorkiállításon?

Jelen volt a BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki, KTM, Kymco, Suzuki, Yamaha és még nagyon sok robogó és motoros kiegészítő gyártó és forgalmazó. Az ismert motormárkák mellett felvonultak igazi különlegességek, mint az az épített Harley-Davidson, amelyet motoros temetéseken szoktak használni, kiállítottak egy valódi Rendőr Harley-t, ott volt az a Suzuki GSX-R, amelyre egy teljes mesefilmet festettek,és megnéztük a 2008-as Hayabusát is. Volt veterán motorstand, test közelből láthattuk az utakon fel fel bukkanó mentő motort, itt külön részleget kapott egy a motoros baleset megelőzésre felhívó kampány is. Saját standon szerepeltette új motorjait a Honda Gold-Wing Center, számomra ezek voltak a leginkább lenyűgöző két- és három-kerekűek. Szokásához hűen komoly formákkal és széles termékkínálattal volt jelen a BMW motor, amely meglátásom szerint évről-évre nagyobb körben nyújt alternatívát a szabadság szerelmeseinek. Sajnálattal tapasztaltam, hogy a Suzuki SV 1000 gyártása tényleg megszűnt a hírek szerint ennek az euro 2-es motor volt az oka, de várják egy új modell megjelenését a közeljövőben.



A motoros kiegészítők és a motor alkatrészek teljes keresztmetszete vonult fel a Budapest Motorkiállításon:

Nagyban különbözött az előző évek hagyományától, az hogy végre jól elkülönítették a motoros kiegészítőket a motorstandoktól így kényelmesen lehetett böngészni a motoros szemüvegektől kezdve a legkülönlegesebb motoros ruhákon keresztül az egyedi megrendelésre készített motoridomokon át, a motorokon használható GPS -ekig a motorosok érzékeny ám, de talán az egyik legfontosabb témájához a motorkipufogó és a motortuning alkatrészek között.

Kapcsolódó témák:

Hayabusha 2008 a szabadságérzés netovábbja
Milyen autók jöhetnek még a Lexus LS 600h után?
Az NSX nem egy autó, az NSX nem egy sportkocsi, az NSX a szabadság érzése

Gólya Gergely
www.munkanapnelkulszabadon.com