2008. március 20., csütörtök

Te is szeretnél ott lenni a Tibeti szabadság láng érkezésénél?

Tibeti láng. Útjára indult a Tibeti Szabadság Láng

A Tibeti Szabadság Lángja Athénból indult útjára több,
mint 50 városba jut el március 10-e és augusztus 8-a között. Miután bejárja az egész világot, eljut végcéljához, a kínaiak által megszállt Tibet határára.



A Tibeti Szabadság Lángja a tibetiek szabadság és igazság iránti reményét és törekvését jelképezi, valamint azon emberek elkötelezettségét, akik szeretnének részt vállalni ennek a célnak a megvalósításában, szerte a világon. Az Olimpiai Láng a béke és a harmónia ideálját testesíti meg, a kínai kormány azonban ezt az eseményt Tibet brutális megszállásának és a tibeti emberi jogok lábbal tiprásának elkendőzésére akarja felhasználni, miközben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem járult hozzá ahhoz, hogy tibetiek is képviseljék hazájukat a népek olimpiáján. A Tibeti Szabadság Lángja a tibeti nép szabadságvágyának ad hangot, s arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy tegyenek valamit a Tibetet sújtó rettenetes kínai megszállással szemben.

Kíváncsi vagy a Tibeti szabadságláng útvonalára:

A Tibeti Szabadság Lángját Athénban gyújtották meg március 10-én, a Tibeti Felkelés Napján, két héttel azt megelőzve, hogy a 2008-as Pekingi Olimpiai Lángot ugyanitt meggyújtanák. Ezt követően a Láng Európába, Észak-Amerikába, Dél-Amerikába, Ausztráliába, Új-Zélandra, Taiwanra és Indiába utazik, augusztus 8-án pedig, az Olimpia kezdetekor eléri végcélját, a tibeti határt. Ezen a napon gyújtják meg a hivatalos kínai lángot Londonban, Párizsban, San Francisco-ban és Bombayben.
A láng Magyarországra Olaszországból jön és Németországba megy tovább.

Az esemény jelmondata:

Gyújtsd meg a szabadság lángját és sose add fel: Szabadságot és igazságot Tibetnek! Pö gya lo! (Éljen Tibet!), Rangzen! Szabadságot Tibetnek

A tibeti láng Magyarországon


Magyarországon is itt lesz a A Tibeti Szabadság Lángja érkezik 2008. március 27-én a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ szervezésében. A Lángot a Magyar Olipiai Bizottság székháza előtt veszik át egy rövid ceremónia keretén belül. Majd átadnak egy felhívást a MOB-nak, amiben azt kérik, hogy Magyarországon és Pekingben is, az Olimpiai játékok ideje alatt a MOB mindenképpen hívja fel a kínai kormány figyelmét a tibeti nép alapvető emberi jogainak betartására.
Az átvett Tibeti Szabadság Lángjával 2008. március 30-án, az ötödik alkalommal világszerte megrendezett Békejel napján 18.00-kor a Hősők terén gyújtják meg a béke tüzeit, sok ezer, a világ békéjét fontosnak tartó ember társaságában.

A Munkanap nélkül szabadon csapata ott lesz a Tibeti Szabadság Láng átadásánál és Te ott leszel?

További információ: Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
1068 Budapest, Szófia u. 7.(06-1) 266 8084 06 70 944 0260

Kapcsolódó témák:


The Secret
Emberek ezrei ismerik meg a rejtélyt, amit Shambhala titka tartogat
Mennyei prófécia TV premier
Gyermekünk személyisége, saját kiegyensúlyozottságunkon múlhat?
Célkeresztben egy megdöbbentő kutatás végeredménye


Gólya Gergely
www.munkanapnelkulszabadon.com