2008. február 22., péntek

Milyen autók jöhetnek még az LS600h után?

Az LS600h előtt már az LS460 érkezése is nagy port kavart

Már a Lexus LS460 2007 januári debütálásánál jól látszott, hogy Moritaka Yoshida főmérnök és csapata a legfejlettebb technológiákat alkalmazta az új Lexus gyártásánál. Ez az autó újraértelmezte a luxusszedán fogalmát, így egy forradalmi előnyökkel rendelkező 21. századi autót kaphat a közönség. A Lexus törekvéseinek legfontosabb területe mindig is a biztonság volt. A legfejlettebb technológiákat alkalmazza a Lexus gyártója, hogy segítségül az LS vezetője időben értesüljön az úton előtte álló veszély közeledtéről.



Leradírozhatja a hibrid a belsőégésű motorokat?

A világ kőolajkészleteit becslés alapján állapítják meg. Mennyiségének mérője leginkább a hordó (barell). A Föld ismert „ipari” kőolajkészlete 2004-ben 143 milliárd tonna volt. Ezen belül a legnagyobb készletekkel rendelkező országok: Szaúd-Arábia 36, Irak 15,2, Kuvait 13, Egyesült Arab Emírségek 13, Irán 12, Venezuela 11,2 , Oroszország 8,2 , Amerikai Egyesült Államok 3,18 milliárd tonna. Magyarország ismert kőolaj vagyona ebben az időpontban 0,02 milliárd tonna volt. Mikor lesz vége az olajkorszaknak? Jóslatok szerint még évtizedig van olaj a földben, egyes kutatások szerint majdnem 70-80 évig, mások 30 évről beszélnek, de én már olvastam olyan tanulmányról is, ami 2021-el kimondta a kőolajkorszak végét.



Nem véletlen, hogy egyre nagyobb publicitást kap a hibrid, mint technológiai alternatíva. A hibrid az a technológia, ahol két különböző rendszert intelligensen ötvözött a gyártó, így jött létre a rendkívül hatékonyan működő Lexus ls600h. A Lexus a világon az első autógyártó, aki luxuskategóriájú hibrid autókat kínál az érdeklődőknek.



Az ls600h -ban 5000 köbcm-es V8-as benzinmotor és egy nagyteljesítményű elektromotor az, ami gondoskodik az üzemanyag takarékos erőátvitelről, minimális káros anyag kibocsájtás mellett.

Semmihez sem hasonlítható a Lexus ls600h baleset-megelőzési passzív biztonsági rendszere!

A ls600h fejlett akadályérzékelő technológiájának köszönhetően (mm-es hullámhossztartományban működő) radarja jól érzékeli az éles kontúrú tárgyakat és sztereó kamerái segítségével a Lexus ls600h az első autó, ami az embereket is észleli.



A másik világelsőség a Lexus ls600h –ban a vezetőfelügyelet technológia, amely egy kamera segítségével figyeli a vezető jellemző fejtartását és, ha a sofőr túl sokáig elfordítja a fejét, akkor aktíválja az ütközés előtti biztonsági rendszert és ha vészhelyzet állt elő, akkor fékez egyet az ls600h, vezetője figyelmének felhívása érdekében.

Világelső elemek az ls600h -ban

A 8”-os érintőképernyős multifunkciós kijelzőjével vezérelhető a navigáció, az ls600h audio elemei, klíma, megtekinhető az akkumlátorok töltöttségi szintje. Az ls600h intelligens parkoló asszisztense segítségével a vezető, amikor elmegy egy parkoló hely mellett csak hátramenetbe kell kapcsolnia az ls600h-t és computere kiszámolja, hogy az ls600h vezetője be tud-e parkolni az adott helyre.



Az ls600h az innováció netovábbja minden területen

Az ls600h része a hátsó ülésekbe épített hát és derékmasszázs és a 19 hangszórós Mark Levinson Refrence surraund rendszer, ami a világ egyik legjobb házimozi rendszereként az ls600h alapfelszereltségként található az autóban, amelyhez persze tartozik egy a tetőről lehajtható monitor is. Mondhatom nyugodtan az autógyártásról mostantól úgy kell beszélnünk, hogy autógyártás az ls600h előtt és autógyártás az ls600h után.

Kapcsolódó témák:

Az NSX nem egy autó, az NSX nem egy sportkocsi, az NSX a szabadság érzése

Gólya Gergely
www.munkanapnelkulszabadon.com