2008. február 15., péntek

A CDJ-400 a DJ-k által megálmodott tökéletes lemezjátszó

A pioneer bemutatta a világhírű CDJ sorozat legújabb cd játszóját a CDJ-400 –ast.

A CDJ-400 különlegessége, hogy tervezését gyakorlati szakemberekre, DJ-kre bízták, akik a tervezésnél a Pioneer CDJ-1000 előnyeit vették alapul. Már megjelenése előtt kategóriája legjobbjaként emlegették, miután kipróbáltam éreztem, hogy ez valami más, nyugodtan mondhatom, hogy a CDJ-400, a digitális világ új generációjának első darabja.
A CDJ-400 a lehetőségek tárházát kínálja az 21. század DJ-inek.

A CDJ-400 tartalmaz 3 scratch effektet és loop divide funkciót. Digitálisan minden gomb képes midi adatot küldeni az USB-n keresztül.
Pozitívum a CDJ-400 -ban, hogy az USB csatlakozó ajzat lehetőséget ad arra a DJ -nek, hogy külső merevlemezes meghajtóról, pendrive –ról vagy bármilyen USB eszközről játsza az mp3-kat. Az USB kimeneten digitálisan minden gomb és slider tud midi adatot küldeni így a CDJ-400 segítségével a dj szoftverek is vezérelhetők. A CDJ-400 7x5 pont mátrixos kijelzőjének könnyedén kezelhető felülete segít a file-ok és a mappák közti lépegetésben.



a CDJ-400 jogtárcsája

Individuel elemek a CDJ-400 –on : az új pioneer megvilágított jogtárcsát
kapott, ahol 6 féle megvilágítás közül választhatunk, amit még a tervezők egy felülettel fejeltek meg, ahová tulajdonosa saját képet vagy logóját helyezheti.



CDJ-400 USB csatlakozó

A CDJ-400 tetején található USB csatlakozó a feledés ködébe burkolja az írott cd hosszú és a memóriakártyák rövid korszakát .



CDJ-400 hátlap


Kísértetiesen hasonló méretek és elrendezés, mintha csak a „100-as pajó-t” látnánk, amikor szemrevételezzük a CDJ-400 hátulját


CDJ-400 legfontosabb funkciói:

- beat loop, hot loop funkció
- jog break effektek (jet, wah, roll)
- scratch jog effektek vinyl módban(bubble, trans, wah)
- lökésbiztos memória ***
- digitális kimenet
- visszafelé játszás
- master tempo
- folytatás funkció attól a ponttól, amikor kivettük a lemezt
- szöveges üzemmód, ami cd text és a tag –ek megjelenítését teszi
lehetővé

Miután kipróbáltam úgy érzem, hogy a jelenleg piacon lévő lemezjátszók közül a CDJ-400 lett a legjobb az ár-értékversenyben. Webáruházakban már 152 000 forintért hozzá lehet jutni, amihez hasonló nem található a piacon, már ami a CDJ-400 minőségét és szolgáltatásait illeti.

Gólya Gergely
www.munkanapnelkulszabadon.com