2008. február 25., hétfő

Ijesztő információk a cola hatásairól, mail fiókomban?

Nagyon érdekes, már-már ijesztő információkat találtam az e-mail bokszomban a minap, a colával kapcsolatban „Egy colát szeretnél, vagy inkább egy pohár vizet?” címmel.

Szomjazunk, vagy éhesek vagyunk?

Az amerikaiak 75%-a krónikusan vízhiányos ( ez vonatkozik az emberiség felére is ).Az amerikaiak 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel. Már csekély vízhiány is 3%-kal csökkenti az anyagcserét. A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét.

A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadék-vesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál. Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszik, mint amennyi szükséges lenne?

Milyen hasznos tulajdonságait ismerjük a cola -nak?

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb.7 liter) cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ha egy steak-et egy tálba tesznek, és cola -val leöntik, két nap alatt
feloldódik.



A WC-kagyló tisztítása cola -val:

Öntsön bele egy dobozos cola -t a kagylóba és hagyja ezt az igazi csodaszert … ? egy óráig hatni, utána öblítse le!

A kagyló maradéktalanul tiszta lesz, ha colát használ hozzá.

Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről cola -val: dörzsölje be a felületet egy cola -ba áztatott alumíniumfóliával. Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatja a korróziót, ha egy doboz cola-t ráönt, figyelheti, ahogyan pezseg. Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthat cola -val, ha egy pár percig egy cola -ba áztatott rongyot tesz rá. Ha kenőanyagokat akar eltávolítani egy szövetből, öntsön bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz cola -t, és futtassa le a programot. A doboz cola segít a kenőanyag-maradékok eltávolításában. Eltávolítja a cola a szélvédő szennyeződéseit is.

Hasznos információ:

A cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH-értéke 2,8. Egy
vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldhatja a csontokban
lévő kalciumot és hozzájárulhat a csontritkulás kialakulásához. A cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.A cola -forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár vizet, vagy egy cola -t?

Ezt döntse el ki-ki a saját belátása szerint, egy biztos, hogy nem iszom több cola -t.

Kapcsolódó témák:

Testünk valóban biológiai számítógép?

Gólya Gergely
www.munkanapnelkulszabadon.com